1. Ankara Start-Up Zirvesi’nin Ardından

Cumartesi günü öğlene doğru, evdeki yoğun trafiği geride bırakıp, Start-Up Zirvesinin yapılacağı (artık Ankara’lı girişimcilerin etohum kamplarıyla yakından tanıdığı) Bilkent Cyberpark’a doğru yola çıktım.

Evden çıkmadan hemen önce gTalk üzerinden randevulaştığımız Aykut Aslantaş‘ı Bilkent Köpüsünden aldıktan sonra Cyberpark’a giriş yaptık ve H2Oinvest’ten Oktay Bağcı ile kapıda buluşarak toplantı salonuna girdik. Standart kahve-çay ve kuru pasta ikramı tatminkardı. Yaş ortalaması etohum kamplarıyla benzerlik gösteren etkinliğe katılım her zamanki gibi “erkek” ağırlıklıydı. Sanırım kadınların bu gibi ortamlarda sayılarının artması çok kolay olmayacak. Bilişimle ilgili herhangi bir organizasyonda henüz %20’yi geçtiklerini ben görmedim (bu rakam da abartılmıştır…).

Lobi olarak adlandırabileceğimiz toplantı salonunun girişinde ufak gruplar kendi aralarında sohbet ederken konuşmacılar da yavaş yavaş salona gelmeye başladı. Genelde etohum kamplarından birbirlerini tanıyan bir topluluk göze çarpmaktaydı. Bu açıdan etohum’un önemli bir misyon üstlendiğini söyleyerek hakkını vermek lazım. Burak Büyükdemir‘e bu vesile ile bir kez daha teşekkür edelim.

Toplantı başladığında bizde ön-orta sıralarda yerimizi aldık. İlk olarak kısa bir açılış konuşmasının ardından Galata Business Angel’ı temsilen 4 yatırımcının panelini izledik. Panel’de genel olarak “neler yapılmalı”, “neler yapılmamalı” ana başlıkları altında konuşmalar dinledik. Ben şahsen bu konuşmaları bu gibi toplantılarda çok fazla dinlediğim için çok ciddi bir heyecan yaratmadı. Sonraki konuşmacı 41?-29!‘dan Alemşah Öztürk idi. Alemşah Öztürk konuşmacılar arasında tek saçı olandı. Bu açıdan ciddi bir fark yaratsa da sunumu içinde geçen kavramlar her zamanki “neler yapılmalı”, “neler yapılmamalı” söz dizilerinden ibaretti. Her şeye rağmen güzel, duru ve akıcı bir sunum oldu. Günün son konuşmacısı kitlelerin Dragons’ Den Türkiye ile adını duydukları (en azından benim için bu böyle) Baybars Altuntaş‘dı. Baybars Altuntaş’ı herhangi bir ortamda ilk defa dinliyordum. Bu açıdan farklı bir deneyim olduğunu söyleyebilirim. Sahnede rahat tavırları ve sıkıcı olmayan sunumunun tek kötü yanı çok fazla “anlatabiliyor muyum” soru cümlesini kullanması oldu.

Altuntaş’ın sunumundan sonra kendisi ile kısa bir sohbet etme imkanı buldum. Sunumunda bahsettiği Business Angels Association of Turkey (TBAA) tarafından İstanbul’da verilecek olan girişimcilik eğitiminin uzaktan eğitim ile daha geniş kitlelere ulaştırabileceğimizi anlattım. Bu projeyi gayet sıcak bir şekilde karşıladı ve bu konu hakkında iletişimde olmamız gerektiğini söyledi. Kısa sürede kendisini geri dönüş yapacağımı ve bu projeyi hayata geçirmek istediğimi kendisine aktardım. Top şu anda bende. Bakalım proje nasıl bir gelişme gösterecek.

Konuşmacılardan sonra sıra girişimci gençlerimizin sunumlarına geldi. Sunumlardan ilk 5 tanesini izleyebildim. Twitter’dan da paylaştığım bu sunumlar ile ilgili görüşlerimi aşağıda listeliyorum:

  1. MediaMod: Bir iOS uygulması. Flipboard benzeri. Uygulama yayında. İndirip denenebilir. Bende çok fazla heyecan uyandırmadı.
  2. Viduello: Video karşılaştırma sitesi. Güzel bir çalışma. Bence umut vadediyor.
  3. Üniversiteli Anlatsın: Eril Gün Ezerel’in liderliğinde bir web portalı. Güzel bir çalışma. Takip etmek gerek. Yatırım almaya en yakın girişimdi.
  4. try2live: Tarayıcı tabanlı çevrimiçi oyun. Yaşam simülatörü denebilir. Oyun pazarında şansını deneyecek.
  5. whonear: Lokasyon bazlı bir mobil uygulama. 4sq & latitude vb uygulamaların karması. Benim çok ümidim yok.

Sonuç olarak bu ve benzeri etkinliklerin düzenlenmesi çok önemli. Bu etkinlikler sayesinde farkındalığın artması sağlanabilir, daha çok kişi “girişimci” olma yolunda cesaretlendirilebilir. Etkinliği gerçekleştiren Bilkent Genç Girişimciler Kulübüne ve Bilkent Cyberpark’a kendi adıma teşekkür ediyorum.

Bir başka etkinlikte görüşmek dileğiyle.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

WordPress gururla sunar | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Yukarı ↑